Biz, çocuk istismarı ve ihmalinin önlenmesi için toplumu bilgilendirmeye, bilinç ve farkındalığı artırmaya, ayrıca toplumun bilgi güvenliği bilincini ve tutumunu geliştirmeye çalışan çocuk dostlarıyız.

Çocuk ve Bilgi Güvenliği Derneğinin üyeleri, bilgi güvenliği bilincine sahip, çocuğun yüksek yararını gözeten, haklarına saygı duyan, güvenliği ve esenliği için istismar ve ihmalin sonlandırılması gerektiğine inanan, bu amaçla toplumda gönüllü çocuk savunucusu olarak çeşitli etkinliklerde bulunan, farklı ilgi alanlarına sahip, farklı meslek gruplarından kişilerdir.

İstismara ve ihmale uğrayan çocukların tedavisi ve izlemi için çalışan bir grup sağlık çalışanı ve Doctus Bilgi Güvenliği Platformu işbirliği ile oluşturulan Doctus Çocuk Koruma Hareketi hızla büyüyerek, Nisan 2008’de Çocuk ve Bilgi Güvenliği Derneği’ne dönüşmüştür.

Doctus, “ev kullanıcılarına” yönelik bir bilgi güvenliği platformudur. Hayatımızın ortasında yer alan ve neredeyse onsuz adım atamadığımız bilgisayarlar için bilgi güvenliğinin önemini ve bilincini yaymayı, ev kullanıcılarının bilgi güvenliği bilincini artırmayı ve bu anlamda tutum geliştirmelerini sağlamayı görev edinmiş bir oluşumdur. Bünyesinde bir çok farklı projeyi barındırmakta ve bu projeleri sürdürmekte olan gönüllülerden oluşmaktadır.

Doctus’un felsefesindeki güvenlik yaklaşımı, yalnızca bilgi güvenliği ile sınırlı kalmayıp, internetin çocuklar için bir istismar kaynağı olabileceği bilgisi ile birleşmiş ve çocuk güvenliği gündeme gelmiştir. Ayrıca çocuk güvenliğinin sağlanabilmesi için internetin sağladığı kolaylıklardan faydalanma ve interneti çocuk güvenliğine hizmet edecek şekilde kullanma fikri Çocuk ve Bilgi Güvenliği Derneğinin temelini oluşturmuştur. Doctus Bilgi Güvenliği Platformu, halen Çocuk ve Bilgi Güvenliği Derneğinin forum sitesidir.

Dr. Betül Ulukol

Tansu Günay


Tüzük (Word dosyası)

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın